ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 30.01 – 3.02.2017r

PONIEDZIAŁEK 30.01.2017r.

  • Zupa barszcz biały z kiełbaską i jajkiem (300ml) – 324 kcal
  • Ziemniaki gotowane (200g) – 139kcal
  • Banany (150g) – 143 kcal
  • Kubuś MUS zawierający przeciery z naturalnych owoców (100g) – 55kcal

 

 Kaloryczność obiadu wynosi: 661 kcal

Zwiera alergeny: seler, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

WTOREK 31.01.2017r.

  • Pieczone udko z kurczaka w ziołach (200g – 1 udko) – 422 kcal
  • Ryz gotowany posypany natką (200g) – 196 kcal
  • Surówka z kapusty pekińskiej (100g) – 87 kcal
  • Kompot owocowy (200ml) – 105 kcal
  • Mandarynka (100g) – 53,3 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 863,3 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

ŚRODA 01.02.2017r.

  • Kotlet mielony z zielona natką pietruszki (100g) – 250 kcal
  • Ziemniaki gotowane (200g) – 130 kcal
  • Buraczki czerwone gotowane (100g) – 38 kcal
  • Herbata z miodem i cytryna (200ml) – 70 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 488 kcal

Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

CZWARTEK 02.02.2017r.

  • Makaron z truskawkami polany jogurtem naturalnym (270g) – 300 kcal
  • Sok naturalny 100% (200ml) –104 kcal
  • Jabłko (150g) – 78 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 482 kcal

Zwiera alergeny:  ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

PIĄTEK 03.02.2017r.

  • Kotlety rybne ze szczypiorkiem (100g) – 120 kcal
  • Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem (100g) – 50 kcal
  • Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal

 

 Kaloryczność obiadu wynosi: 416 kcal

Zwiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

30 stycznia 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top