Jadłospis 30.01 – 3.02.2017r
PONIEDZIAŁEK 30.01.2017r.
- Zupa barszcz biały z kiełbaską i jajkiem (300ml) – 324 kcal
- Ziemniaki gotowane (200g) – 139kcal
- Banany (150g) – 143 kcal
- Kubuś MUS zawierający przeciery z naturalnych owoców (100g) – 55kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 661 kcal
Zwiera alergeny: seler, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
WTOREK 31.01.2017r.
- Pieczone udko z kurczaka w ziołach (200g – 1 udko) – 422 kcal
- Ryz gotowany posypany natką (200g) – 196 kcal
- Surówka z kapusty pekińskiej (100g) – 87 kcal
- Kompot owocowy (200ml) – 105 kcal
- Mandarynka (100g) – 53,3 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 863,3 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
ŚRODA 01.02.2017r.
- Kotlet mielony z zielona natką pietruszki (100g) – 250 kcal
- Ziemniaki gotowane (200g) – 130 kcal
- Buraczki czerwone gotowane (100g) – 38 kcal
- Herbata z miodem i cytryna (200ml) – 70 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 488 kcal
Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
CZWARTEK 02.02.2017r.
- Makaron z truskawkami polany jogurtem naturalnym (270g) – 300 kcal
- Sok naturalny 100% (200ml) –104 kcal
- Jabłko (150g) – 78 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 482 kcal
Zwiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
PIĄTEK 03.02.2017r.
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem (100g) – 120 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem (100g) – 50 kcal
- Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 416 kcal
Zwiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.