JADŁOSPIS 19 – 21 grudzień
PONIEDZIAŁEK 19.12.2016r.
- Zupa pomidorowa z ryżem posypana natką pietruszki (300ml) – 207 kcal
- Chleb żytni (70g 2 kromki) – 149 kcal
- Banany (150g) – 143 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 423 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
WTOREK 20.12.2016r.
- Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy z zielona natką pietruszki (100g) – 250 kcal
- Ziemniaki gotowane (200g) – 130 kcal
- Buraczki czerwone gotowane (100g) – 38 kcal
- Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
- Mandarynka (150g) – 53,3 kcal
- Serek Danio (150g) – 168 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 744,3 kcal
Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 21.12.2016r.
- Kurczak w serku mascarpone z suszonymi pomidorami (150g) – 263 kcal
- Makaron kokardki (150g) – 196,5
- Kompot z czarnej porzeczki (200ml) – 91 kcal
- Batonik szkolny Fruit Bowl owocowy (20g)- 67 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 617,5 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej