ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

JADŁOSPIS 19 – 21 grudzień

PONIEDZIAŁEK 19.12.2016r.

  • Zupa pomidorowa z ryżem posypana natką pietruszki (300ml) – 207 kcal
  • Chleb żytni (70g 2 kromki) – 149 kcal
  • Banany (150g) – 143 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 423 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

WTOREK 20.12.2016r.

  • Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy z zielona natką pietruszki (100g) – 250 kcal
  • Ziemniaki gotowane (200g) – 130 kcal
  • Buraczki czerwone gotowane (100g) – 38 kcal
  • Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
  • Mandarynka (150g) – 53,3 kcal
  • Serek Danio (150g) – 168 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 744,3 kcal

Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

ŚRODA 21.12.2016r.

  • Kurczak w serku mascarpone z suszonymi pomidorami (150g) – 263 kcal
  • Makaron kokardki (150g) – 196,5
  • Kompot z czarnej porzeczki (200ml) – 91 kcal
  • Batonik szkolny Fruit Bowl owocowy (20g)- 67 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 617,5 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

 


Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej

19 grudnia 2016 Autor Kategoria: Jadłospis


Top