Jadłospis 17.09.2018r. – 21.09.2018r.
Jadłospis
17.09.2018r.-21.09.2018r.
PONIEDZIAŁEK 17.09.2018r.
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami posypana natką pietruszki 300ml – 195 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Gruszka 130g – 74 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi :418 kcal*
WTOREK 18.09.2018r.
- Kotlet z piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych 100g – 260kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem naturalnym i koperkiem 35g – 18 kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 416 kcal*
ŚRODA 19.09.2018r.
- Makaron spaghetti pełnoziarnisty z sosem bolognese posypane
serem 270g – 340kcal
- Herbata czarna z cukrem trzcinowym i cytryną 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 365 kcal*
CZWARTEK 20.09.2018r.
- Gulasz wieprzowy z warzywami 150g – 275 kcal
- Kasza gryczana biała 140 kcal – 155 kcal
- Surówka z ogórków kiszonych, zielonych, papryki i cebuli 35g – 21 kcal
- Herbata owocowa z cukrem 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 476 kcal*
PIĄTEK 21.09.2018r.
- Ryba miruna w panierce 100g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem 40g – 25 kcal
- Woda niegazowana 0,5l – 0kcal J
- Kaloryczność obiadu wynosi: 294 kcal*
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.