Jadłospis 14.05.2018r. – 18.05.2018r.
Jadłospis
14.05.2018r. – 18.05.2018r.
PONIEDZIAŁEK 14.05.2018r.
- Rosół z makaronem posypany natką pietruszki 300ml – 185 kcal
- Banan 120g – 119 kcalKaloryczność obiadu wynosi :304 kcal*
WTOREK 15.05.2018r.
- Kotlet z piersi z kurczaka w panierce 90g – 250 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem naturalnym 35 g – 15 kcal
- Sok jabłkowy Cappy 100% 330ml – 149 kcalKaloryczność obiadu wynosi:512 kcal*
ŚRODA 16.05.2018r.
- Makaron spaghetti z sosem bolońskim i mięsem 270 g – 450 kcal
- Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi:495 kcal*
CZWARTEK 17.05.2018r.
- Bioderko z kurczaka 150g – 317 kcal
- Ryz gotowany 150g – 194 kcal
- Marchewka z groszkiem 60g – 20 kcal
- Kompot truskawkowy 200ml – 129 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi:660 kcal*
PIĄTEK 18.05.2018r.
- Ryba miruna w ziołach w panierce 90g – 165 kcal
-
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem 50g – 25 kcal
- Sok pomarańczowy Cappy 100% 330ml – 139 kcalKaloryczność obiadu wynosi: 427 kcal*
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.