Jadłospis 23.04-27.04
Jadłospis
23.04.2018r. – 27.04.2018r.
PONIEDZIAŁEK 23.04.2018r.
- Zupa pomidorowa z ryżem posypana natką pietruszki 300ml – 207 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Gruszka 130g – 74 kcalKaloryczność obiadu wynosi :430 kcal*
WTOREK 24.04.2018r.
- Pieczona pierś z kurczaka w ziołach 90g – 115 kcal
- Sałatka z kaszy kuskus z ogórkiem, pomidorem i natką pietruszki 170g – 230 kcal
- Kompot owocowy 200ml – 129 kcalKaloryczność obiadu wynosi:474 kcal*
ŚRODA 25.04.2018r.
- Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy 80g – 196 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Buraki zasmażane 60g -70kcal
- Sok jabłkowy Cappy 330ml – 149 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 513 kcal*
CZWARTEK 26.04.2018r.
- Potrawka z indyka z warzywami 125g – 101 kcal
- Ryż gotowany 150g -194 kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml -45 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi:340 kcal*
PIĄTEK 27.04.2018r.
- Makaron penne z cukinią, suszonymi pomidorami, natką pietruszki posypany serem żółtym 270g – 340 kcal
- Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 380 kcal*
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.