Jadłospis 16-20
Jadłospis
16.04.2018r. – 20.04.2018 r.
PONIEDZIAŁEK 16.04.2018r.
- Zupa buraczkowa z ziemniakami 300ml -155 kcal
- Mandarynka 65g – 35 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal Kaloryczność obiadu wynosi : 339 kcal*
WTOREK 17.04.2018r.
- Schab w sosie własnym 120g – 75 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Surówka wiosenna z białej kapusty z ogórkiem i papryką 40g – 32 kcal
- Sok Cappy Multiwitamina 330ml – 152 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi:357 kcal*
ŚRODA 18.04.2018r.
- Makaron spaghetti z sosem bolońskim posypany żółtym serem
270g – 450 kcal - Herbata owocowa 200ml – 25 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 475 kcal*
CZWARTEK 19.04.2018r.
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem 90g – 115 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Surówka z kapusty kiszonej z marchewką 50g- 25 kcal
- Woda niegazowana 0,5 l – 0 kcal J
Kaloryczność obiadu wynosi: 390 kcal*
PIĄTEK 20.04.2018r.
- Makaron z serem białym i jogurtem 270g – 300kcal
- Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 340 kcal*
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.