Jadłospis 19.03.2018 – 23.03.2018
Jadłospis
19.03.2018r. – 23.03.2018r.
PONIEDZIAŁEK 19.03.2018r.
- Makaron spaghetti z sosem bolońskim, mięsem posypany żółtym serem 270g – 450 kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 39 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 489 kcal*
WTOREK 20.03.2018r.p
- Zupa jarzynowa z ziemniakami 300 ml – 121 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi 389 kcal*
ŚRODA 21.03.2018r.
- Zupa pieczarkowa z makaronem posypana natką pietruszki 300ml – 196 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Gruszka 130g – 74 kcal
- Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml- 45 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 464 kcal*
CZWARTEK 22.03.2018r.
- Pulpety w sosie pomidorowym 100g – 75 kcal
- Sałata z różnych sałat z ogórkiem i pomidorem 25g – 17,5 kcal
- Herbata czarna z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
- Ryż gotowany 150g – 194 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 331,5 kcal*
PIĄTEK 23.03.2018r.
- Ryba miruna w panierce 90g – 165 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem 50g – 47 kcal
- Sok pomarańczowy 100% Cappy 330ml – 139 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 449 kcal*
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.