ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 19-23

Jadłospis

19.02.2018r. – 23.02.2018r.

PONIEDZIAŁEK 19.02.2018r.

  • Zupa krupnik gotowana na żeberkach posypana koperkiem
    300ml -250 kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
  • Mandarynka 65g- 35 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi: 434 kcal*

WTOREK 20.02.2018r.

  • Kotlet z piersi z kurczaka w panierce 90g – 250 kcal
  • Sałatka z kaszy kuskus z ogórkiem, pomidorem i natką pietruszki
    150g – 210 kcal
  • Gruszka 130g – 74 kcal
  • Herbata owocowa 200ml – 25 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi: 559 kcal*

ŚRODA 21.02.2018r.

  • Leczo z warzywami, piersią z indyka i makaronem 320g – 330 kcal
  • Herbata z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi: 370 kcal*

CZWARTEK 22.02.2018r.

  • Gulasz wieprzowy z warzywami 150g – 275 kcal
  • Kasza pęczak gotowana 140g – 179 kcal
  • Surówka z ogórków kiszonych, zielonych, papryki i cebuli 40g – 22 kcal
  • Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 39 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi: 515 kcal*

PIĄTEK 23.02.2018r.

  • Kotlety rybne ze szczypiorkiem 90g – 115 kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
  • Surówka z kapusty kiszonej z marchewką 50g- 25 kcal
  • Sok jabłkowy Hortex 100% 300 ml – 138 kcal
  • Kaloryczność obiadu wynosi:376 kcal

*Kcal podane w przybliżeniu

 Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

21 lutego 2018 Autor Kategoria: JadłospisStołówka


Top