Jadłospis 19-23
Jadłospis
19.02.2018r. – 23.02.2018r.
PONIEDZIAŁEK 19.02.2018r.
- Zupa krupnik gotowana na żeberkach posypana koperkiem
300ml -250 kcal - Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Mandarynka 65g- 35 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 434 kcal*
WTOREK 20.02.2018r.
- Kotlet z piersi z kurczaka w panierce 90g – 250 kcal
- Sałatka z kaszy kuskus z ogórkiem, pomidorem i natką pietruszki
150g – 210 kcal - Gruszka 130g – 74 kcal
- Herbata owocowa 200ml – 25 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 559 kcal*
ŚRODA 21.02.2018r.
- Leczo z warzywami, piersią z indyka i makaronem 320g – 330 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 370 kcal*
CZWARTEK 22.02.2018r.
- Gulasz wieprzowy z warzywami 150g – 275 kcal
- Kasza pęczak gotowana 140g – 179 kcal
- Surówka z ogórków kiszonych, zielonych, papryki i cebuli 40g – 22 kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 39 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 515 kcal*
PIĄTEK 23.02.2018r.
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem 90g – 115 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Surówka z kapusty kiszonej z marchewką 50g- 25 kcal
- Sok jabłkowy Hortex 100% 300 ml – 138 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi:376 kcal
*Kcal podane w przybliżeniu
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.