Jadłospis 02.01.2018r. – 05.01.2018r.
WTOREK 02.01.2018r.
- Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze z żeberek 300ml – 165 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi:408kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko, jaja
ŚRODA 03.01.2018r.
- Makaron z mięsem mielonym i szpinakiem 300g – 340 kcal
- Sok pomarańczowy hortex 100% 300ml – 147 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 487 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
CZWARTEK 04.01.2018r.
- Pieczone bioderko z kurczaka 120g – 300kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Mini marchewka gotowana 40g – 13 kcal
- Woda niegazowana 0,5l – 0 kcalJ
Kaloryczność obiadu wynosi: 411 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 05.01.2018r.
- Makaron kokardki z musem malinowym i jogurtem naturalnym
270g – 320 kcal - Herbata miętowa z miodem i cytryną 200 ml -39 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 359kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko, jaja
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.