Jadłospis 18.12.2017r. – 22.12.2017r.
PONIEDZIAŁEK 18.12.2017r.
- Makaron z kurczakiem, serkiem mascarpone i suszonymi pomidorami 270g – 432 kcal
- Mandarynka 65g – 35kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi:507 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko, jaja
WTOREK 19.12.2017r.
- Schab w sosie własnym 120g – 92 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 50g -24 kcal
- Mandarynka 65g – 35kcal
- Kompot wieloowocowy 200ml – 115 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 364kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 20.12.2017r.
- Makaron z musem truskawkowym i jogurtem 260g – 300 kcal
- Sok jabłkowy 100% Hortex 300 ml – 138 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 438 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
CZWARTEK 21.12.2017r.
- Zupa krupnik posypana natką pietruszki 300 ml – 250kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Mandarynka 65g – 35kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 434 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 22.12.2017r. OBIAD DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
- Zapiekanka ryżowa z jabłkiem, cynamonem i jogurtem 150g – 170kcal
- Herbata owocowa 200ml -25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 195 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, sezam, seler, mleko
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.