ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 18.12.2017r. – 22.12.2017r.

PONIEDZIAŁEK 18.12.2017r.

  • Makaron z kurczakiem, serkiem mascarpone i suszonymi pomidorami 270g – 432 kcal
  • Mandarynka 65g – 35kcal
  • Herbata z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:507 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko, jaja

WTOREK 19.12.2017r.

  • Schab w sosie własnym 120g – 92 kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 50g -24 kcal
  • Mandarynka 65g – 35kcal
  • Kompot wieloowocowy 200ml – 115 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 364kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja

ŚRODA 20.12.2017r.

  • Makaron z musem truskawkowym i jogurtem 260g – 300 kcal
  • Sok jabłkowy 100% Hortex 300 ml – 138 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  438 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca

 

CZWARTEK 21.12.2017r.

  • Zupa krupnik posypana natką pietruszki 300 ml – 250kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
  • Mandarynka 65g – 35kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 434 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca

 

PIĄTEK 22.12.2017r. OBIAD DLA ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO

  • Zapiekanka ryżowa z jabłkiem, cynamonem i jogurtem 150g – 170kcal
  • Herbata owocowa 200ml -25 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 195 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka,  sezam, seler, mleko

 

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

 

18 grudnia 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top