Jadłospis 11.12.2017r. – 15.12.2017r.
PONIEDZIAŁEK 11.12.2017r.
• Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300ml -195 kcal
• Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
• Gruszka 130g- 75 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 419kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko, jaja
WTOREK 12.12.2017r.
• Makaron spaghetti pełnoziarnisty z sosem bolognese posypany żółtym serem 270g – 450 kcal
• Mandarynka 65g – 35kcal
• Herbata z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 525 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 13.12.2017r.
• Kotlet z piersi z kurczaka w panierce 100g – 260 kcal
• Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
• Marchewka z groszkiem 60g – 20kcal
• Woda niegazowana Żywiec 0,5 l – 0kcal
• Kaloryczność obiadu wynosi: 378 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
CZWARTEK 14.12.2017r.
• Pulpety wieprzowo – drobiowe w sosie koperkowym 125g – 150 kcal
• Ryż biały gotowany 150g – 149 kcal
• Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i papryką 50g – 30kcal
• Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 39kcal
• Jabłko 180g -94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 646 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 15.12.2017r.
• Makaron z serem białym polany jogurtem naturalnym 270g – 300kcal
• Kompot truskawkowy 200 ml – 129 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi:
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, sezam, seler,
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.