Jadłospis 04.12.2017r. – 08.12.2017r.
PONIEDZIAŁEK 04.12.2017r.
- Zupa pomidorowa z ryżem posypana natką pietruszki 300 ml – 207 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Sok jabłkowy hortex 100% 300ml – 138 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 494kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko, jaja
WTOREK 05.12.2017r.
- Fit spaghetti carbonara z makaronem pełnoziarnistym i szynką
270g – 295 kcal - Kompot jagodowy 200ml – 109 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 404 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 06.12.2017r.
- Kotlet schabowy w panierce 100g – 316kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Kapusta zasmażana 70g – 72kcal
- Mandarynka 65g – 35kcal
- Herbata owocowa 200ml – 25kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 546 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
CZWARTEK 07.12.2017r.
- Gulasz wieprzowy z pieczarkami 150g – 275 kcal
- Kasza pęczak gotowana 140g –179 kcal
- Surówka Colesław z białej kapusty z marchewką 50g – 33 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 40 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 646 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 08.12.2017r.
- Ryba miruna w panierce 100g – 171kcal
- Ziemniaki gotowane 150g -98 kcal
- Surówka z ogórków kwaszonych z papryką i cebulką 50g – 25 kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 39kcal
Kaloryczność obiadu wynosi:
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, sezam, seler, gorczyca, ryba
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.