Jadłospis 27.11.2017r. – 1.12.2017r.
PONIEDZIAŁEK 27.11.2017r.
- Rosół z kury z makaronem posypany natką pietruszki 300ml – 185 kcal
- Śliwka 55g – 25 kcal
- Sok pomarańczowy Hortex 100% 300ml – 147 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 357 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko, jaja
WTOREK 28.11.2017r.
- Pierś z indyka w sosie słodko – kwaśnym z warzywami 150g – 219kcal
- Ryż brązowy gotowany 150g – 194 kcal
- Kompot jagodowy 200ml – 109 kcal
- Gruszka 130g – 75 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 597 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 29.11.2017r.
- Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy 80g – 196 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Buraki zasmażane 60g – 70 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 506kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
CZWARTEK 30.11.2017r.
- Pierś z kurczaka w ziołach 100g – 123 kcal
- Kasza gryczana 120g – 115 kcal
- Sałatka z sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym
50g – 25kcal - Sok Hortex Jabłkowy 100% 300ml – 138 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 520 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 31.11.2017r.
- Makaron z musem truskawkowym 270g – 300kcal
- Herbata wiśniowa 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 325 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.