Jadłospis 20.11.2017r. – 24.11.2017r.
PONIEDZIAŁEK 20.11.2017r.
- Zupa barszcz biały z kiełbasą i jajkiem 300ml – 324kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 592 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko, jaja
WTOREK 21.11.2017r.
- Gołąbki w sosie pomidorowym 120g – 160 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 303 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 22.11.2017r.
- Kotlet z piersi z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych
100g – 260kcal - Ryż brązowy gotowany 150g – 194 kcal
- Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem naturalnym 50g – 20 kcal
- Kompot truskawkowy 200ml – 129 kcal
- Kaloryczność obiadu wynosi: 603 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
CZWARTEK 23.11.2017r.
- Zapiekanka makaronowa z mięsem z warzywami 270g – 432 kcal
- Herbata czarna porzeczka z cukrem trzcinowym 200ml – 25 kcal
- Mandarynka 65g – 35kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 492 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 24.11.2017r.
- Ryba miruna w panierce z ziołami 100g – 171kcal
- Ziemniaki gotowane 150g -98 kcal
- Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem 50g – 24 kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 39kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 332 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, sezam, seler, gorczyca, ryba
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.