Jadłospis 13.11.2017r. – 17.11.2017r.
PONIEDZIAŁEK 13.11.2017r.
- Zupa koperkowa z zacierkami 300ml – 150kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Śliwka 55g – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko, jaja
WTOREK 14.11.2017r.
- Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem w serku mascarpone z suszonymi pomidorami 270g – 432 kcal
- Herbata z cukrem trzcinowy i cytryną 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 457 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 15.11.2017r.
- Drożdżówka z jabłkiem 140g – 350kcal
- Woda niegazowana 0,5l 0 kcal J
- Kaloryczność obiadu wynosi: 350kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
CZWARTEK 16.11.2017r.
- Pieczone bioderko z kurczaka 120g – 300 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka wiosenna z białej kapusty z ogórkiem i papryką 50g – 35kcal
- Herbata z czarnej porzeczki 200ml – 25kcal
- Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 17.11.2017r.
- Kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym 150g – 345 kcal
- Surówka z marchewki i prażonego słonecznika 75g – 34kcal
- Mandarynka 65g – 35kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 39kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 453 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, sezam, seler, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.