Jadłospis 06.11.2017r. – 10.11.2017r.
PONIEDZIAŁEK 06.11.2017r.
- Zupa pieczarkowa z makaronem 300ml – 185kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 453 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko
WTOREK 07.11.2017r.
- Kanapka z szynką z indyka z bułką pełnoziarnistą, sałatą, ogórkiem konserwowym i ogórkiem zielonym 120g – 189 kcal
- Woda niegazowana Żywiec 0,5l – 0 kcal J
Kaloryczność obiadu wynosi: 189 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 08.11.2017r.
- Kotlet schabowy w panierce 100g – 316kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Kapusta zasmażana 50g – 61,5kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 520,5 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
CZWARTEK 09.11.2017r.
- Gulasz wieprzowy z warzywami 140g – 265 kcal
- Kasza gryczana biała 140g – 155kcal
- Sałatka z różnych sałat z ogórkiem i pomidorem 50g – 20 kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 39kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 573 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 10.11.2017r.
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem 90g – 108 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 50g – 25 kcal
- Kompot wiśniowy 200 ml – 190kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 421 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, sezam,ryba
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.