ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 30.10.2017r. – 03.11.2017r.

 

PONIEDZIAŁEK 30.10.2017r.

  • Zupa krupnik z ziemniakami 300ml – 250kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
  • Gruszka 130g – 75kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 474kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca,mleko

WTOREK 31.10.2017r.

  • Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy 80g – 196 kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
  • Surówka z białej kapusty z koperkiem 50g – 28kcal
  • Herbata z cukrem i cytryną 200ml – 25kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 347 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja

 

CZWARTEK 02.11.2017r. – obiad dla oddziału „0”

  • Kotlet z piersi z kurczaka w panierce 100g – 260kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
  • Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem naturalnym 50g – 20kcal
  • Herbata z czarnej porzeczki 200ml – 25 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 403 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca

 

PIĄTEK 03.11.2017r. – obiad dla oddziału „0”

  • Makaron z musem truskawkowym 260g – 290 kcal
  • Herbata wiśniowa 200ml – 25 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 315 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka,  sezam

 

 

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

30 października 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top