Jadłospis 30.10.2017r. – 03.11.2017r.
PONIEDZIAŁEK 30.10.2017r.
- Zupa krupnik z ziemniakami 300ml – 250kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Gruszka 130g – 75kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 474kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca,mleko
WTOREK 31.10.2017r.
- Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy 80g – 196 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z białej kapusty z koperkiem 50g – 28kcal
- Herbata z cukrem i cytryną 200ml – 25kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 347 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
CZWARTEK 02.11.2017r. – obiad dla oddziału „0”
- Kotlet z piersi z kurczaka w panierce 100g – 260kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem naturalnym 50g – 20kcal
- Herbata z czarnej porzeczki 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 403 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 03.11.2017r. – obiad dla oddziału „0”
- Makaron z musem truskawkowym 260g – 290 kcal
- Herbata wiśniowa 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 315 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, sezam
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.