ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 23.10.2017r. – 27.10.2017r.

PONIEDZIAŁEK 23.10.2017r.

  • Barszcz ukraiński 300ml – 156 kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
  • Banan 120g – 119 kcal
  • Sok jabłkowy Hortex 100% 300ml – 138 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 562 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko

WTOREK 24.10.2017r.

ZMIANY W JADŁOSPISIE W DNIU 24.10.2017R.
Z POWODU PRZYCZYN TECHNICZNYCH.

ZAMIAST WODA NIEGAZOWANA ŻYWIEC ZDRÓJ 0,5L
WODA GAZOWANA ŻYWIEC ZDRÓJ 0,5L.

  • Makaron pełnoziarnisty spaghetti z sosem bolońskim 270g – 450kcal
  • Woda Żywiec niegazowana 0,5l – 0kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 450 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja

ŚRODA 25.10.2017r.

  • Schab pieczony w sosie pieczarkowym 140g – 86 kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
  • Surówka z kapusty czerwonej kapusty 50g – 30 kcal
  • Śliwka 55g – 25 kcal
  • Herbata z cukrem trzcinowym i cytryną 200ml -25 kcal
  • Piramidki bezglutenowe „Triksy” 50g -175,5kcal
  • Składniki : ryż czerwony, sól himalajska.
  • Bez konserwantów
  • 100%naturalnych składników
  • Wytwarzane bez użycia tłuszczu

Kaloryczność obiadu wynosi: 439,5 kcal

Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

CZWARTEK 26.10.2017r.

  • Kotlet z piersi z kurczaka z sezamem 90g – 255kcal
  • Ryż brązowy gotowany 150g – 194 kcal
  • Warzywa z wody (brokuł, kalafior,marchewka…) 60g – 19kcal
  • gruszka 130g – 75 kcal
  • herbata czarna porzeczka 200ml – 25kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 568 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca, mleko

PIĄTEK 27.10.2017r.

  • Naleśniki z serem polane jogurtem naturalnym
    200g – 330kcal
  • Mandarynka 65g – 35kcal
  • Sok pomarańczowy 100% Hortex 300ml – 147 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 512 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

23 października 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top