Jadłospis 23.10.2017r. – 27.10.2017r.
PONIEDZIAŁEK 23.10.2017r.
- Barszcz ukraiński 300ml – 156 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
- Sok jabłkowy Hortex 100% 300ml – 138 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 562 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko
WTOREK 24.10.2017r.
ZMIANY W JADŁOSPISIE W DNIU 24.10.2017R.
Z POWODU PRZYCZYN TECHNICZNYCH.
ZAMIAST WODA NIEGAZOWANA ŻYWIEC ZDRÓJ 0,5L
WODA GAZOWANA ŻYWIEC ZDRÓJ 0,5L.
- Makaron pełnoziarnisty spaghetti z sosem bolońskim 270g – 450kcal
- Woda Żywiec niegazowana 0,5l – 0kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 450 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 25.10.2017r.
- Schab pieczony w sosie pieczarkowym 140g – 86 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z kapusty czerwonej kapusty 50g – 30 kcal
- Śliwka 55g – 25 kcal
- Herbata z cukrem trzcinowym i cytryną 200ml -25 kcal
- Piramidki bezglutenowe „Triksy” 50g -175,5kcal
- Składniki : ryż czerwony, sól himalajska.
- Bez konserwantów
- 100%naturalnych składników
- Wytwarzane bez użycia tłuszczu
Kaloryczność obiadu wynosi: 439,5 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
CZWARTEK 26.10.2017r.
- Kotlet z piersi z kurczaka z sezamem 90g – 255kcal
- Ryż brązowy gotowany 150g – 194 kcal
- Warzywa z wody (brokuł, kalafior,marchewka…) 60g – 19kcal
- gruszka 130g – 75 kcal
- herbata czarna porzeczka 200ml – 25kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 568 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca, mleko
PIĄTEK 27.10.2017r.
- Naleśniki z serem polane jogurtem naturalnym
200g – 330kcal - Mandarynka 65g – 35kcal
- Sok pomarańczowy 100% Hortex 300ml – 147 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 512 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.