Jadłospis – 16.10.2017r. – 20.10.2017r.
PONIEDZIAŁEK 16.10.2017r.
- Zupa drobiowo-warzywna z groszkiem 300ml – 145kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 413 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko
WTOREK 17.10.2017r.
- Gulasz wieprzowy z pieczarkami 150g – 275 kcal
- Kasza gryczana 120g – 115 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
- Surówka z kiszonych ogórków 100g – 50 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 534 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 18.10.2017r.
- Kotlet schabowy w panierce 100g – 316 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z czerwonych buraków 50g – 22kcal
- Śliwka 55g – 25 kcal
- Herbata z cukrem trzcinowym i cytryną 200ml -25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 461 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
CZWARTEK 19.10.2017r.
- Makaron penne z mięsem mielonym i szpinakiem 300g – 340 kcal
- Mandarynka 65g – 35kcal
- Kompot wiśniowy 200 ml – 190 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 565 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca, mleko
PIĄTEK 06.10.2017r.
- Ryba Miruna w sosie słodko 150g- 138 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Sok pomarańczowy 100% Hortex 300ml – 147 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 383 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, ryba
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.