ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis – 16.10.2017r. – 20.10.2017r.

 PONIEDZIAŁEK 16.10.2017r.

  • Zupa drobiowo-warzywna z groszkiem 300ml – 145kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
  • Banan 120g – 119 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 413 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko

WTOREK 17.10.2017r.

  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami 150g – 275 kcal
  • Kasza gryczana 120g – 115 kcal
  • Jabłko 180g – 94 kcal
  • Surówka z kiszonych ogórków 100g – 50 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 534 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja

 

ŚRODA 18.10.2017r.

  • Kotlet schabowy w panierce 100g – 316 kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
  • Surówka z czerwonych buraków 50g – 22kcal
  • Śliwka 55g – 25 kcal
  • Herbata z cukrem trzcinowym i cytryną 200ml -25 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 461 kcal

Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

CZWARTEK 19.10.2017r.

  • Makaron penne z mięsem mielonym i szpinakiem 300g – 340 kcal
  • Mandarynka 65g – 35kcal
  • Kompot wiśniowy 200 ml – 190 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 565 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca, mleko

 

PIĄTEK 06.10.2017r.

  • Ryba Miruna w sosie słodko 150g- 138 kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
  • Sok pomarańczowy 100% Hortex 300ml – 147 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 383 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka, ryba

 

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

 

 

 

16 października 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top