Jadłospis 09.10.2017r.-11.10.2017r
PONIEDZIAŁEK 09.10.2017r.
- Zupa pomidorowa z ryżem posypana natką pietruszki 300ml – 207kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Gruszka 130g – 74kcal
- Jogurt naturalny Zott Primo 180g – 120,6 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 550,6 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko,
WTOREK 10.10.2017r.
- Pieczona pierś z kurczaka w ziołach 100g – 123kcal
- Sałatka z kaszy kuskus z ogórkiem, pomidorem i natką pietruszki
170g-230kcal - Herbata z cukrem i cytryną 200ml – 25kcal
- Piramidki bezglutenowe „Triksy” 50g -175,5kcal
Składniki : ryż czerwony, sól himalajska. ‘
- Bez konserwantów
- 100%naturalnych składników
- Wytwarzane bez użycia tłuszczu
Kaloryczność obiadu wynosi: 553,5kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 11.10.2017r.
- Pulpety w sosie koperkowym 125g – 150kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i pora 50g – 30kcal
- Sok hortex 100% jabłkowy 300ml -138kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 416 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.