ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 02.10.2017r. – 06.10.2017r.

PONIEDZIAŁEK 02.10.2017r.

·        Zupa fasolowa gotowana na wywarze z żeberek 300 ml – 195 kcal

·        Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal

·        Banan 120g – 119 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 463 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko

WTOREK 03.10.2017r.

·        Zapiekanka makaronowa z warzywami i mięsem 270g – 432 kcal

·        Jabłko 180g – 94 kcal

·        Herbata owocowa 200ml – 25kcal

Kaloryczność obiadu wynosi:551 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja

 

ŚRODA 04.10.2017r.

·        Kotlet z piersi z kurczaka z płatkami kukurydzianymi 100g – 260kcal

·        Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal

·        Surówka wiosenna z białej kapusty z papryką i ogórkiem 50g – 35kcal

·        Woda niegazowana 0,5l -0 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 393 kcal

Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

CZWARTEK 05.10.2017r.

·        Pierś z indyka w sosie słodko – kwaśnym  150g – 200 kcal

·        Ryż brązowy gotowany 150g – 194 kcal

·        Nektarynka 115g – 51 kcal

·        Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 490 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca

 

PIĄTEK 06.10.2017r.

·        Makaron z musem truskawkowym i jogurtem 270g – 300 kcal

·        Herbata z miodem i cytryną 200ml – 45kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 345 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka

 

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

 

 

 

2 października 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top