Jadłospis 02.10.2017r. – 06.10.2017r.
PONIEDZIAŁEK 02.10.2017r.
· Zupa fasolowa gotowana na wywarze z żeberek 300 ml – 195 kcal
· Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
· Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 463 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, seler, gorczyca, mleko
WTOREK 03.10.2017r.
· Zapiekanka makaronowa z warzywami i mięsem 270g – 432 kcal
· Jabłko 180g – 94 kcal
· Herbata owocowa 200ml – 25kcal
Kaloryczność obiadu wynosi:551 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 04.10.2017r.
· Kotlet z piersi z kurczaka z płatkami kukurydzianymi 100g – 260kcal
· Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
· Surówka wiosenna z białej kapusty z papryką i ogórkiem 50g – 35kcal
· Woda niegazowana 0,5l -0 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 393 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
CZWARTEK 05.10.2017r.
· Pierś z indyka w sosie słodko – kwaśnym 150g – 200 kcal
· Ryż brązowy gotowany 150g – 194 kcal
· Nektarynka 115g – 51 kcal
· Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 45 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 490 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, gorczyca
PIĄTEK 06.10.2017r.
· Makaron z musem truskawkowym i jogurtem 270g – 300 kcal
· Herbata z miodem i cytryną 200ml – 45kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 345 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, jajka
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.