Jadłospis 25.09.2017r. – 29.09.2017r.
PONIEDZIAŁEK 25.09.2017r.
- Rosół z kury z makaronem posypany natką pietruszki 300ml – 180 kcal
- Śliwka 55g – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 205 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, seler, gorczyca, soja
WTOREK 26.09.2017r.
- Pierogi z mięsem 160g – 328 kcal
- Sałatka z różnych sałat z pomidorem i ogórkiem zielonym 50g – 20kcal
- Woda niegazowana Żywiec 0,5 l – 0kcal J
Kaloryczność obiadu wynosi: 348 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja, soja
ŚRODA 27.09.2017r.
- Kotlet schabowy w panierce 100g – 316 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Kapusta zasmażana 80g – 82kcal
- Herbata owocowa 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 521 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, soja
CZWARTEK 28.09.2017r.
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 130g – 85 kcal
- Ryż brązowy gotowany 150g – 194 kcal
- Sałata masłowa z rzodkiewką szczypiorkiem i ogórkiem 50g – 35kca
- Jabłko 180g – 94 kcal
- Herbata z cukrem trzcinowym i cytryną 200ml -25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 484 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, soja
PIĄTEK 29.09.2017r.
- Ryba Miruna w panierce z ziołami 100g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z białej kapusty z koperkiem 60g – 30 kcal
- Sok pomarańczowy 100% Hortex 300ml – 147 kcal
- Nektarynka 115g -51 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 497 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, soja, ryba
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.