Jadłospis 18.09.2017r. – 22.09.2017r.
PONIEDZIAŁEK 18.09.2017r.
- Zupa krupnik z ziemniakami i koperkiem 300ml – 250kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g – 119kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 518 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, ,mleko, seler, gorczyca, soja
WTOREK 19.09.2017r.
- Makaron spaghetti pełnoziarnisty z sosem bolognese posypany żółtym serem 270g – 450 kcal
- Woda niegazowana Żywiec 0,5 l – 0kcal J
Kaloryczność obiadu wynosi: 450 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja, soja
ŚRODA 20.09.2017r.
- Kotlet z piersi z kurczaka w panierce 100g – 260kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem naturalnym 50g – 20kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200 ml – 45 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 423 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, soja
CZWARTEK 21.09.2017r.
- Gulasz wieprzowy z warzywami 150g – 275 kcal
- Kasza pęczak gotowana 140g – 179kcal
- Surówka z białej kapusty z marchewką porem i jabłkiem 50g – 33,5 kcal
- Kompot wiśniowy 200 ml – 190kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 677,5 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, soja
PIĄTEK 22.09.2017r.
- Kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym 150g – 345 kcal
- Surówka z marchewki i prażonego słonecznika 75g – 34kcal
- Woda z mięta, cytryną i cukrem trzcinowym 200ml – 25kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 404 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka, soja
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.