Jadłospis 11.09.2017r.- 15.09.2017r.
PONIEDZIAŁEK 11.09.2017r.
- Zupa brokułowa gotowana na drobiu 300ml – 108 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Nektarynka 115g – 51 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 308 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, ,mleko, seler, gorczyca
WTOREK 12.09.2017r.
- Schab pieczony w sosie pieczarkowym 140g – 86 kcal
- Kasza gryczana biała 140g – 155kcal
- Surówka z ogórków kiszonych, papryki 100g – 50kcal
- Herbata miętowa z miodem 200ml – 39kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 330 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
ŚRODA 13.09.2017 r.
- Kotlet mielony wieprzowy 80g – 196 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Buraki zasmażane 100g – 119 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200 ml – 45 kcal
- Śliwka 55g – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 483 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
CZWARTEK 14.09.2017 r.
- Pieczone bioderko z kurczaka 150g – 317 kcal
- Ryż brązowy gotowany 150g – 194 kcal
- Marchewka z groszkiem 60g – 20 kcal
- Woda Żywiec niegazowana 0,5l – 0 kcalJ
Kaloryczność obiadu wynosi: 531 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, jajka
PIĄTEK 15.09.2017 r.
- Makaron z serem białym polany jogurtem naturalnym 270g – 300kcal
- Kompot wiśniowy 200 ml – 190 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 490 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam,jajka
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.