Jadłospis 07.09.2017r. – 08.09.2017 r.
CZWARTEK 07.09.2017r.
- Zupa ogórkowa gotowana na wywarze z żeberek 300 ml – 160 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 403 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, mleko, seler, gorczyca
PIĄTEK 08.09.2017r.
- Ryba miruna w ziołach panierowana 100g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty, marchewki, pora – 47kcal
- Herbata owocowa 200ml – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 341 kcal
Zawiera alergeny: jaja, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko, ryby, seler
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.