Jadłospis 19.06.2017 r. – 21.06.2017 r.
PONIEDZIAŁEK 19.06.2017r.
- Zupa barszczowa z kiełbasą i jajkiem 300 ml – 324 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g -119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 592 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 20.06.2017r.
- Filet z piersi kurczaka w panierce 100g – 250kcal
- Sałatka z kaszy kuskus, zielonego ogórka, pomidora oraz natką pietruszki 170g – 230kcal
- Woda z mięta i cytryną 200ml – 22 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 502 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko sezam, gorczyca
ŚRODA 21.06.2017r.
- Filet rybny miruna w ziołach 100g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Surówka z kapusty marchewki i pora 60g – 38,4 kcal
- Herbata owocowa 200ml – 150kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 457,4 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko, ryba
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.