Jadłospis 05.06.2017r. – 09.06.2017r.
PONIEDZIAŁEK 05.06.2017r.
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem 300ml – 189 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g -119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 457 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 06.06.2017r.
- Kotlet schabowy w panierce 100g – 316 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Kapusta zasmażana 80g – 82 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 55kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 551 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 07.06.2017r.
- Pulpety w sosie pomidorowym z warzywami 150g -192 kcal
- Ryz gotowany 200g – 196 kcal
- Surówka z białej kapusty z koperkiem 100g – 50 kcal
- Woda żywiec 0,5l – 0kcal JJJ
- Nektarynka 115g – 51 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 489 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko
CZWARTEK 08.06.2017r.
- Leczo z warzywami mięsem i makaronem 300g – 306 kcal
- Serek DANIO truskawkowy 140 g – 152 kcal
- Woda z miętą cytryną i miodem 200ml – 22 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 574 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja, jogurt
PIĄTEK 09.06.2017r.
- Kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym 150g – 345 kcal
- Surówka z marchewki i prażonego słonecznika 75g – 34 kcal
- Kompot wiśniowy 200ml – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 575 kcal
Zawiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, mleko,
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.