Jadłospis 29.05.2017r. – 02.06.2017r.
PONIEDZIAŁEK 29.05.2017r.
- Rosół z kury z makaronem posypany natką pietruszki 300ml – 180 kcal
- Śliwka 55g – 25 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 205 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 30.05.2017r.
- Makaron z serem białym polany jogurtem 270g –
- Herbata z cukrem i cytryną 200 ml – 55kcal
- Banan 120g -119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 31.05.2017r.
- Filet kurczaka w płatkach kukurydzianych 110g – 260kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z kapusty pekińskiej 100g – 87 kcal
- Woda niegazowana Żywiec 0,5l – 0 kcal JJJ
- Nektarynka 115g – 51kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 496 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko
CZWARTEK 01.06.2017r.
- Schab w sosie pieczarkowym 140g – 86 kcal
- Gotowana kasza gryczana 140g – 130 kcal
- Surówka z różnych sałat z ogórkiem i pomidorem 50g – 25kcal
- Herbata owocowa 200ml – 150 kcal
- Baton Kinder Country z nadzieniem mlecznym i zbożami 24g – 135kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 526 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
PIĄTEK 02.06.2017r.
- Zapiekanka ryżowa z jabłkiem cynamonem i jogurtem 150g – 170kcal
- Sok hortex jabłkowy 100% 300ml – 138kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 308 kcal
Zawiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, mleko, jogurt
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.