Jadłospis 22.05.2017r. – 26.05.2017r.
PONIEDZIAŁEK 22.05.2017r.
- Zupa chińska z warzywami i makaronem ryżowym
300ml – 355 kcal - Chleb żytni 70g/ 2 kromki – 149 kcal
- Nektarynka 115g – 51kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 555 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 23.05.2017r.
- Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy 80g – 196 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Mizeria z zielonych ogórków z jogurtem 100g – 28kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200 ml – 55kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 377 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 24.05.2017r.
- Pierś z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym z warzywami 150g – 219kcal
- Ryż gotowany 200g- 196 kcal
- Woda z miętą cytryną i miodem 200ml – 22 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 531 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko
CZWARTEK 25.05.2017r.
- Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 270g – 432 kcal
- Herbata owocowa 200ml – 150 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 582 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
PIĄTEK 26.05.2017r.
- Drożdzówka z serem 105g – 307 kcal
- Sok hortex 100% pomarańczowy 300ml – 141kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 448 kcal
Zawiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, mleko, jogurt
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.