Jadłospis 15.05.2017r. – 19.05.2017r.
PONIEDZIAŁEK 15.05.2017r.
- Zupa barszczowa z kiełbasą i jajkiem 300ml – 324 kcal
- Chleb żytni 70g/ 2 kromki – 149 kcal
- Gruszka 150g – 81 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 554 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 16.05.2017r.
- Spaghetti bolognese posypane żółtym serem 270g – 450 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200 ml – 55kcal
- Baton Crunchy z żurawiną i maliną 35g – 141,75 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 646,75 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 17.05.2017r.
- Risotto z kurczakiem i marchewką posypane natką pietruszki
270g – 400kcal - Woda niegazowana żywiec 0,5l – 0 kcal J
- Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 519 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko
CZWARTEK 18.05.2017r.
- Filet rybny miruna 100g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka wiosenna z białej kapusty z papryką i marchewką 80g – 60kcal
- Herbata owocowa 200ml – 150 kcal
- Mandarynka 65g – 35kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 514 kcal
Zawiera alergeny: ryba seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
PIĄTEK 19.05.2017r.
- Makaron kokardki z musem malinowym i jogurtem 270g – 320 kcal
- Kompot wiśniowy 200ml – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 516kcal
Zawiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko, jogurt
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.