Jadłospis 08.05.2017r. – 12.05.2017r
PONIEDZIAŁEK 08.05.2017r.
- Zupa pomidorowa z ryżem 300ml – 207 kcal
- Chleb żytni 70g/ 2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g – 119 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 475 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 09.05.2017r.
- Gulasz wieprzowy z warzywami 150g – 275 kcal
- Kasza gryczana gotowana 150g – 145 kcal
- Surówka z kiszonych ogórków 100g – 50 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200 ml – 55kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 525 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 10.05.2017r.
- Kotlet schabowy w panierce 100g – 316 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98kcal
- Kapusta zasmażana 80g – 82 kcal
- Herbata owocowa 200 ml – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 601 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko
CZWARTEK 11.05.2017r.
- „Fit Burger” z bułką pełnoziarnistą, pierś z kurczaka z dodatkiem warzyw ( sałata, ogórek, pomidor) z sosem na bazie jogurtu
1 porcja – 219 kcal - Herbata zielona z maliną i miodem 200ml – 39 kcal
- „Day up” puree owocowe w saszetce, jabłkowe z jogurtem naturalnym , truskawką, śliwką i płatkami. 120g – 73,2 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 331,2 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja, jogurt, owies
PIĄTEK 12.05.2017r.
- Naleśniki z serem polane jogurtem 200g – 330kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
- Sok hortex 100% pomarańczowy 300 ml – 141 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 565 kcal
Zawiera alergeny:, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko, jogurt
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.