Jadłospis 24.04.2017r. – 28.04.2017 r.
PONIEDZIAŁEK 24.04.2017r.
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300ml – 189 kcal
- Chleb żytni 70g/ 2 kromki – 149 kcal
- Śliwka 55g – 25kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 363 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 25.04.2017r.
- Gołąbki w sosie pomidorowym 150g – 177 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Kompot wiśniowy 200 ml – 196 kcal
- Jabłko 180g – 94kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 565 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 26.04.2017r.
- Filet z piersi z kurczaka w panierce z sezamem 100g – 265 kcal
- Sałatka z kaszy kuskus z zielonym ogórkiem, pomidorem oraz natką pietruszki 170g – 230 kcal
- Herbata owocowa 200 ml – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 600kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko
CZWARTEK 27.04.2017 r.
- Makaron z mięsem mielonym i szpinakiem 300g – 340 kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 50kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 390 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
PIĄTEK 28.04.2017 r.
- Panierowany filet rybny w ziołach 100 g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z białej kapusty z koperkiem 100g – 50kcal
- Woda niegazowana Żywiec Zdrój 0,5l – 0 kcal J
Kaloryczność obiadu wynosi: 319 kcal
Zawiera alergeny:, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko, ryba
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.