Jadłospis 19.04.2017 r. – 21.04.2017 r.
ŚRODA 19.04.2017 r.
- Zupa ogórkowa gotowana na wywarze z żeberek 300ml – 160kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149kcal
- Jabłko 180g – 94kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 403 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, mleko, seler, gorczyca
CZWARTEK 20.04.2017 r.
- Makaron świderki z musem truskawkowym i jogurtem
270g – 300 kcal - Herbata z miodem i cytryną 200ml – 55kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 355 kcal
Zawiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
PIĄTEK 21.04.2017 r.
- Panierowany filet rybny 100 g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 200 g – 154 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 100 g – 50kcal
- Kompot z wiśni 200 ml – 196kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 571 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko, ryba
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.