ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 19.04.2017 r. – 21.04.2017 r.

ŚRODA 19.04.2017 r.

  • Zupa ogórkowa gotowana na wywarze z żeberek 300ml – 160kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149kcal
  • Jabłko 180g – 94kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 403 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, mleko, seler, gorczyca

CZWARTEK 20.04.2017 r.

  • Makaron świderki z musem truskawkowym i jogurtem
    270g – 300 kcal
  • Herbata z miodem i cytryną 200ml – 55kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 355 kcal

Zawiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

PIĄTEK 21.04.2017 r.

  • Panierowany filet rybny 100 g – 171 kcal
  • Ziemniaki gotowane 200 g – 154 kcal
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 100 g – 50kcal
  • Kompot z wiśni 200 ml – 196kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 571 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko, ryba

 

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

19 kwietnia 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top