Jadłospis 03.04.2017 – 07.04.2017
PONIEDZIAŁEK 03.04.2017 r.
- Rosół z makaronem nitki posypany zieloną natką pietruszki
300ml – 175 kcal - Jabłko 180g – 94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 269 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 04.04.2017 r.
- Kotlet z piersi z kurczaka w panierce 100g – 230 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Surówka z białej kapusty z koperkiem 80g – 55 kcal
- Herbata owocowa 200 ml – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 488 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 05.04.2017 r.
- Naleśniki z serem polane jogurtem 200 g – 330 kcal
- Sok hortex owocowy 200ml – 90kcal
- Gotowana marchewka z groszkiem 60g – 20 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 55 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 420 mkcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jaja, gorczyca, mleko
CZWARTEK 06.04.2017 r.
- Kotlet schabowy w panierce 100g – 310 kcal
- Ziemniaki gotowane 150 g – 106 kcal
- Kapusta zasmażana 75 g – 76,5 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 55kcal
- Serek DANIO truskawkowy 140 g – 152 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 699 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
PIĄTEK 07.04.2017 r.
- Pierogi z serem białym polane jogurtem 150g – 360
- Herbata owocowa 200 ml – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 465 kcal
Zawiera alergeny:, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.