ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 27.03.2017r. – 31.03.2017r.

PONIEDZIAŁEK 20.03.2017 r.

  • Zupa brokułowa 300 ml – 120 kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
  • Gruszka 130g – 74 kcal
  • Serek Danio w saszetce 140g– 141 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 484 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca

WTOREK 21.03.2017 r.

  • Kotlet z piersi z kurczaka smażony w płatkach kukurydzianych
    100g – 245 kcal
  • Ziemniaki gotowane posypane natką 200g – 141 kcal
  • Mizeria z ogórka zielonego i jogurtu 100g- 28 kcal
  • Herbata owocowa 200ml – 100 kcal
  • Banan 120g – 119kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 633 kcal

Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

ŚRODA 22.03.2017 r.

  • Kurczak w serku mascarpone z suszonymi pomidorami
    150g – 263 kcal
  • Makaron kokardki 145g – 190 kcal
  • Soczek „Kubuś Go” o smaku marchewkowo – jabłkowo – malinowy – 300ml – 144 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 597 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca,jaja,

 

CZWARTEK 23.03.2017 r.

  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami 140g – 255 kcal
  • Kasza gryczana 150g – 145 kcal
  • Surówka z ogórka kiszonego z papryką 100g – 50kcal
  • Śliwka 55 g – 25kcal
  • Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 50kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 525 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

PIĄTEK 24.03.2017 r.

  • Makaron świderki z serem białym polane jogurtem 270g – 272kcal
  • Mandarynka 65g – 34 kcal
  • Kompot ze śliwek 200ml – 190kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 496 kcal

Zawiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.

 

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

24 marca 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top