Jadłospis 27.03.2017r. – 31.03.2017r.
PONIEDZIAŁEK 20.03.2017 r.
- Zupa brokułowa 300 ml – 120 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Gruszka 130g – 74 kcal
- Serek Danio w saszetce 140g– 141 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 484 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 21.03.2017 r.
- Kotlet z piersi z kurczaka smażony w płatkach kukurydzianych
100g – 245 kcal - Ziemniaki gotowane posypane natką 200g – 141 kcal
- Mizeria z ogórka zielonego i jogurtu 100g- 28 kcal
- Herbata owocowa 200ml – 100 kcal
- Banan 120g – 119kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 633 kcal
Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 22.03.2017 r.
- Kurczak w serku mascarpone z suszonymi pomidorami
150g – 263 kcal - Makaron kokardki 145g – 190 kcal
- Soczek „Kubuś Go” o smaku marchewkowo – jabłkowo – malinowy – 300ml – 144 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 597 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca,jaja,
CZWARTEK 23.03.2017 r.
- Gulasz wieprzowy z pieczarkami 140g – 255 kcal
- Kasza gryczana 150g – 145 kcal
- Surówka z ogórka kiszonego z papryką 100g – 50kcal
- Śliwka 55 g – 25kcal
- Herbata miętowa z miodem i cytryną 200ml – 50kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 525 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
PIĄTEK 24.03.2017 r.
- Makaron świderki z serem białym polane jogurtem 270g – 272kcal
- Mandarynka 65g – 34 kcal
- Kompot ze śliwek 200ml – 190kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 496 kcal
Zawiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.