ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

Jadłospis 20.03.2017r. – 24.03.2017 r.

PONIEDZIAŁEK 20.03.2017 r.

  • Zupa barszczowa z jajkiem i kiełbasą 300ml – 324 kcal
  • Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
  • Banan 120g – 119kcal

 Kaloryczność obiadu wynosi: 592 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca

WTOREK 21.03.2017 r.

  • Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z warzywami
    150 g – 192 kcal
  • Ryż gotowany 200 g – 196 kcal
  • Sałata z pomidorem i zielonym ogórkiem 50g – 15 kcal
  • Kompot z wiśni 200ml – 196 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 599 kcal

Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

ŚRODA 22.03.2017 r.

  • Pieczone udko z kurczaka 150 g – 317 kcal
  • Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
  • Gotowana marchewka z groszkiem 60g – 20 kcal
  • Jabłko 180g – 94 kcal
  • Herbata z miodem i cytryną 200ml – 55 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 584 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca


CZWARTEK 23.03.2017 r.

  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
    260g – 425 kcal
  • Chipsy suszone o smaku jabłkowym 40g – 144 kcal
  • Herbata owocowa 200ml – 105 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 674 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja

 

PIĄTEK 24.03.2017 r.

  • Kotlety rybne ze szczypiorkiem 100g – 120 kcal
  • Ziemniaki gotowane 200g – 141 kcal
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 100g – 50 kcal
  • Sok hortex multiwitamina 200 ml – 90 kcal

Kaloryczność obiadu wynosi: 401 kcal
Zawiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

20 marca 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top