Jadłospis 20.03.2017r. – 24.03.2017 r.
PONIEDZIAŁEK 20.03.2017 r.
- Zupa barszczowa z jajkiem i kiełbasą 300ml – 324 kcal
- Chleb żytni 70g/2 kromki – 149 kcal
- Banan 120g – 119kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 592 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 21.03.2017 r.
- Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z warzywami
150 g – 192 kcal - Ryż gotowany 200 g – 196 kcal
- Sałata z pomidorem i zielonym ogórkiem 50g – 15 kcal
- Kompot z wiśni 200ml – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 599 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 22.03.2017 r.
- Pieczone udko z kurczaka 150 g – 317 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Gotowana marchewka z groszkiem 60g – 20 kcal
- Jabłko 180g – 94 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 55 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 584 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
CZWARTEK 23.03.2017 r.
- Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
260g – 425 kcal - Chipsy suszone o smaku jabłkowym 40g – 144 kcal
- Herbata owocowa 200ml – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 674 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja
PIĄTEK 24.03.2017 r.
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem 100g – 120 kcal
- Ziemniaki gotowane 200g – 141 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 100g – 50 kcal
- Sok hortex multiwitamina 200 ml – 90 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 401 kcal
Zawiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.