Jadłospis – 13.03.2017r. – 17.03.2017r.
PONIEDZIAŁEK 13.03.2017 r.
- Zupa krupnik z ziemniakami 300ml – 276 kcal
- Chleb razowy 70g/2 kromki – 150kcal
- Pomarańcza 240g – 113 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 539 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 14.03.2017 r.
- Kotlet mielony wieprzowy 80g – 198 kcal
- Ziemniaki gotowane 150g – 98 kcal
- Buraczki czerwone zasmażane 100g – 119 kcal
- Kompot z wiśni 200ml – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 611kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 15.03.2017 r.
- Schab pieczony 80g – 175kcal
- Kasza pęczak 150g – 185 kcal
- Sałatka z kapusty pekińskiej z jabłkiem marchewką i porem
100g – 87 kcal - Herbata owocowa 200ml – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 552 kcal
Zawiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, seler, mleko
CZWARTEK 16.03.2017 r.
- Makaron spaghetti z sosem bolońskim posypany serem żółtym (270g) – 450 kcal
- Mus owocowy „Bakuś” jabłko – brzoskwinia 90g – 47 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 70 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 567 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
PIĄTEK 10.03.2017 r.
- Kopytka polane masłem i posypane bułką 250 g – 388 kcal
- Surówka z marchewki i prażonego słonecznika 100g – 45 kcal
- Woda niegazowana 0,5l – 0 kcal J
Kaloryczność obiadu wynosi: 433 kcal
Zawiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.