Jadłospis 06.03.2017 r. – 10.03.2017 r.
PONIEDZIAŁEK 06.03.2017 r.
- Zupa pieczarkowa gotowana na wywarze z indyka z makaronem
350 g -186 kcal - Chleb żytni 70g/ 2 kromki – 149 kcal
- Jabłko 180 g – 94 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 429 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko, seler, gorczyca
WTOREK 07.03.2017 r.
- Kotlet schabowy w panierce 100 g – 316 kcal
- Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g – 154 kcal
- Surówka Colesław z białą kapustą i marchewką 100 g – 67 kcal
- Soczek „Kubuś Go” o smaku marchewkowo – jabłkowo – malinowy – 300ml – 144 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 681 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca, jajka
ŚRODA 08.03.2017 r.
- Gulasz wieprzowy z warzywami 150 g – 270 kcal
- Kasza gryczana 150g – 145 kcal
- Sałatka z kiszonych ogórków 100g – 50kcal
- Kompot z wiśni 200ml – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 661 kcal
Zwiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, seler
CZWARTEK 09.03.2017 r.
- Pierś w ziołach z warzywami 100g – 105 kcal
- Ryż gotowany 200 g – 196 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200ml – 55 kcal
- Mandarynka 65g – 34 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 390 kcal
Zwiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca.
PIĄTEK 10.03.2017 r.
- Panierowany filet rybny 100 g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 200 g – 154 kcal
- Surówka z białej kapusty 100 g – 50 kcal
- Sok hortex multiwitamina 200 ml – 90 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 465 kcal
Zwiera alergeny: ryby, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca.
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.