Jadłospis 28.02.2017r. – 03.03.2017r.
PONIEDZIAŁEK 27.02.2017r.
- Drożdżówka z serem 120g – 350 kcal
- Sok 100% wieloowocowy w kartoniku 0,2 l – 98 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 448 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, jajka, mleko.
WTOREK 28.02.2017r.
- Zupa ogórkowa gotowana na wywarze z żeberek z ziemniakami
i koperkiem 300 ml -160 kcal - Chleb żytni 70 g/2 kromki – 149 kcal
- Baton Crunchy z żurawiną i maliną 35 g – 141,75 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 450,75 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 01.03.2017r.
- Makaron kokardki z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym
(270g) – 300 kcal - Herbata owocowa 200 ml – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 405 kcal
Zwiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
CZWARTEK 02.03.2017 r.
- Pierś z kurczaka w sosie chińskim z warzywami 150 g – 219 kcal
- Ryż gotowany 200 g – 196 kcal
- Kompot z wiśni 200 ml – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 611 kcal
Zwiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca.
PIĄTEK 03.03.2017 r.
- Panierowany filet rybny w ziołach 100 g – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane 200 g – 154 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 100 g – 50 kcal
- Gruszka 130 g – 74 kcal
- Herbata z miodem i cytryną 200 ml – 55 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 504 kcal
Zwiera alergeny: ryby, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca.
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.