JADŁOSPIS 23 – 27 STYCZEŃ 2017
PONIEDZIAŁEK 23.01.2017
- Zupa krupnik z ziemniaczkami i natką pietruszki (300ml)- 276 kcal
- Chleb żytni (70g-2 kromki) – 149 kcal
- Banan (150g) – 143 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 568 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
WTOREK 24.01.2017
- Potrawka z kurczaka z warzywami (150g) – 106 kcal
- Kasza gryczana (150g) – 145 kcal
- Surówka selera, jabłka i marchwi (100g) – 87 kcal
- Herbatka owocowa (200ml) – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 443 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
ŚRODA 25.01.2017
- Schab pieczony w sosie pieczarkowym (150g) – 97 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane natką (150g) – 145 kcal
- Surówka z marchwi i prażonego słonecznika (100g) – 45 kcal
- Kompot wiśniowy (200ml)- 196 kcal
- Baton Crunchy z żurawiną i maliną (35g) – 141,75 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 624,75 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
CZWARTEK 26.01.2017
- Klasyczne leczo z papryką, cebulą, cukinią i pomidorami (150g)- 111kcal
- Makaron kokardki (150g)- 196,5 kcal
- Herbata z miodem i cytryną (200ml)- 55 kcal
- Mandarynka (100g) – 53,3 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 415,8 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
PIĄTEK 27.01.2017
- Ryba w cieście z sosem słodko – kwaśnym (150g)- 138 kcal
- Ryz gotowany posypany natką (200g) – 196 kcal
- Herbata z owoców lesnych (200ml) – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 439 kcal
Zwiera alergeny: ryby, jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Wioletta Kalata
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.