ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

JADŁOSPIS 23 – 27 STYCZEŃ 2017

PONIEDZIAŁEK 23.01.2017

  • Zupa krupnik z ziemniaczkami i natką pietruszki (300ml)- 276 kcal
  • Chleb żytni (70g-2 kromki) – 149 kcal
  • Banan (150g) – 143 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 568 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

WTOREK 24.01.2017

  • Potrawka z kurczaka z warzywami (150g) – 106 kcal
  • Kasza gryczana (150g) – 145 kcal
  • Surówka selera, jabłka i marchwi (100g) – 87 kcal
  • Herbatka owocowa (200ml) – 105 kcal

 

  Kaloryczność obiadu wynosi: 443 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

  

ŚRODA 25.01.2017

  • Schab pieczony w sosie pieczarkowym (150g) – 97 kcal
  • Ziemniaki gotowane posypane natką (150g) – 145 kcal
  • Surówka z marchwi i prażonego słonecznika (100g) – 45 kcal
  • Kompot wiśniowy (200ml)- 196 kcal
  • Baton Crunchy z żurawiną i maliną (35g) – 141,75 kcal

 

  Kaloryczność obiadu wynosi: 624,75 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

CZWARTEK 26.01.2017

  • Klasyczne leczo z papryką, cebulą, cukinią i pomidorami (150g)- 111kcal
  • Makaron kokardki (150g)- 196,5 kcal
  • Herbata z miodem i cytryną (200ml)- 55 kcal
  • Mandarynka (100g) – 53,3 kcal

 

  Kaloryczność obiadu wynosi: 415,8  kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

PIĄTEK 27.01.2017

  • Ryba w cieście z sosem słodko – kwaśnym (150g)- 138 kcal
  • Ryz gotowany posypany natką (200g) – 196 kcal
  • Herbata z owoców lesnych (200ml) – 105 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 439 kcal

Zwiera alergeny: ryby, jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

Wioletta Kalata

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

23 stycznia 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top