JADŁOSPIS – 16-20 STYCZEŃ 2017
PONIEDZIAŁEK 16.01.2017 r.
- Zupa fasolowa z ziemniakami na żeberkach z wędzonym boczkiem (300ml) – 195 kal
- Chleb żytni (70g – 2 kromki) – 149 kcal
- Jabłko (150g) – 78 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 422 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
WTOREK 17.01.2017 r.
- Kurczak w sosie chińskim z kukurydzą, warzywami i natką pietruszki (150g) – 219 kcal
- Ryz gotowany (200g) – 196 kcal
- Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
- Banan (150 g) – 143 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 663 kcal
Zwiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
ŚRODA 18.01.2017 r.
- Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy z zielona natką pietruszki (100g) – 250 kcal
- Ziemniaki gotowane (200g) – 130 kcal
- Buraczki czerwone gotowane (100g) – 38 kcal
- Kompot owocowy (200ml) – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 523 kcal
Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
CZARTEK 19.01.2017 r.
- Gulasz wieprzowy z warzywami i ziołami (150g) – 275 kcal
- Kasza pęczak gotowana (150g) – 185 kcal
- Surówka z kiszonych ogórków (100g) – 50 kcal
- Herbata z miodem imbirem i cytryną (200ml) – 70 kcal
- Mandarynka (100g) – 53,3 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 633,3 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
PIĄTEK 20.01.2017 r.
- Panierowany filet rybny miruna w ziołach (100g) – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
- Surówka z kapusty pekińskiej (100g) – 87 kcal
- Herbata z owoców leśnych (100g) – 100 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 499 kcal
Zwiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.