ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

JADŁOSPIS – 16-20 STYCZEŃ 2017

PONIEDZIAŁEK 16.01.2017 r.

  • Zupa fasolowa z ziemniakami na żeberkach z wędzonym boczkiem (300ml) – 195 kal
  • Chleb żytni (70g – 2 kromki) – 149 kcal
  • Jabłko (150g) – 78 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 422 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

WTOREK 17.01.2017 r.

  • Kurczak w sosie chińskim z kukurydzą, warzywami i natką pietruszki (150g) – 219 kcal
  • Ryz gotowany (200g) – 196 kcal
  • Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
  • Banan (150 g) – 143 kcal

 

 Kaloryczność obiadu wynosi: 663 kcal

Zwiera alergeny:  ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

ŚRODA 18.01.2017 r.

  • Kotlet mielony wieprzowo – drobiowy z zielona natką pietruszki (100g) – 250 kcal
  • Ziemniaki gotowane (200g) – 130 kcal
  • Buraczki czerwone gotowane (100g) – 38 kcal
  • Kompot owocowy (200ml) – 105 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 523 kcal

Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

 

CZARTEK 19.01.2017 r.

  • Gulasz wieprzowy z warzywami i ziołami (150g) – 275 kcal
  • Kasza pęczak gotowana (150g) – 185 kcal
  • Surówka z kiszonych ogórków (100g) – 50 kcal
  • Herbata z miodem imbirem i cytryną (200ml) – 70 kcal
  • Mandarynka (100g) – 53,3 kcal

 

 Kaloryczność obiadu wynosi: 633,3 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

PIĄTEK 20.01.2017 r.

  • Panierowany filet rybny miruna w ziołach (100g) – 171 kcal
  • Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
  • Surówka z kapusty pekińskiej (100g) – 87 kcal
  • Herbata z owoców leśnych (100g) – 100 kcal

 

 Kaloryczność obiadu wynosi: 499 kcal

Zwiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

 

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

16 stycznia 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top