JADŁOSPIS 09 – 13 STYCZEŃ
PONIEDZIAŁEK 09.01.2017 r.
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami (300ml) – 195 kcal
- Chleb żytni (70g – 2 kromki) – 149 kcal
- Banany (150g) – 143 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 487 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
WTOREK 10.01.2017 r.
- Zapiekanka makaronowa z mielonym mięsem i warzywami (270g) – 432 kcal
- Kompot owocowy (200ml) – 92 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 524 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
ŚRODA 11.01.2017 r.
- Kotlet schabowy panierowany (100g) – 316 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
- Kapusta zasmażana (100g) – 102 kcal
- Herbata z miodem i cytryna (200ml) – 55 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 614 kcal
Zwiera alergeny: jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
CZWARTEK 12.01.2016 r.
- Naleśniki z serem polane jogurtem naturalnym z truskawkami (200g) – 330 kcal
- Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
- Mandarynka (150g) – 72 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 507 kcal
Zwiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, mleko
PIĄTEK 13.01.2017 r.
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem (100g) – 120 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem (100g) – 50 kcal
- Kompot wiśniowy (200g) – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 507 kcal
Zwiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.