JADŁOSPIS 02-05 STYCZEŃ
PONIEDZIAŁEK 02.01.2017r.
- Zupa ogórkowa gotowana na wywarze z żeberek z ziemniakami i koperkiem (300ml) -160 kcal
- Chleb żytni (70g 2 kromki) – 149 kcal
- Napój mleczny „Bakuś shake” (230g) – 177kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 486 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
WTOREK 03.01.2017r.
- Pulpety wieprzowo–drobiowe z warzywami w sosie koperkowym (150g) – 350 kcal
- Ziemniaki gotowane (200g) – 130 kcal
- Surówka colesław z białą kapustą i marchewką (100g) – 67 kcal
- Kompot wiśniowy (200ml) – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 743 kcal
Zwiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
ŚRODA 04.01.2016r.
- Makaron spaghetti z sosem bolońskim posypany serem żółtym (270g) – 450 kcal
- Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
- Jabłko (150g) – 78 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 633 kcal
Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca
CZWARTEK 05.01.2016r.
- Panierowany filet rybny w ziołach (100g) – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane natką (200g) – 141 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką (100g) – 50 kcal
- Herbata z miodem i cytryną (200ml) – 70 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 743 kcal
Zwiera alergeny: ryby, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.