ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

JADŁOSPIS 02-05 STYCZEŃ

  PONIEDZIAŁEK 02.01.2017r.

  • Zupa ogórkowa gotowana na wywarze z żeberek z ziemniakami i koperkiem (300ml) -160 kcal
  • Chleb żytni (70g 2 kromki) – 149 kcal
  • Napój mleczny „Bakuś shake” (230g) – 177kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 486 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

WTOREK 03.01.2017r.

  • Pulpety wieprzowo–drobiowe z warzywami w sosie koperkowym (150g) – 350 kcal
  • Ziemniaki gotowane (200g) – 130 kcal
  • Surówka colesław z białą kapustą i marchewką (100g) – 67 kcal
  • Kompot wiśniowy (200ml) – 196 kcal

 

 Kaloryczność obiadu wynosi: 743 kcal

Zwiera alergeny:  jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

ŚRODA 04.01.2016r.

  • Makaron spaghetti z sosem bolońskim posypany serem żółtym (270g) – 450 kcal
  • Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
  • Jabłko (150g) – 78 kcal

 

 Kaloryczność obiadu wynosi: 633 kcal

Zwiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, mleko, sezam, gorczyca

CZWARTEK 05.01.2016r.

  • Panierowany filet rybny w ziołach (100g) – 171 kcal
  • Ziemniaki gotowane posypane natką (200g) – 141 kcal
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką (100g) – 50 kcal
  • Herbata z miodem i cytryną (200ml) – 70 kcal

 

 Kaloryczność obiadu wynosi: 743 kcal

Zwiera alergeny: ryby, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca


Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.

 

 

2 stycznia 2017 Autor Kategoria: Jadłospis


Top