Owoce i warzywa w szkole
W tym roku szkolnym nasza szkoła także bierze udział w programie „Owoce i warzywa w szkole” W I semestrze roku szkolnego 2016/2017 udostępniane są 2 razy w tygodniu świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia, wystarczająco rozwinięte, dojrzałe, zdrowe) oraz soki. Dzieci otrzymują jabłka, gruszki, truskawki, borówki amerykańskie, marchewkę, słodką paprykę, rzodkiewki, pomidorki i kalarepę oraz soki owocowe i warzywne. Każde dziecko uczestniczące w programie otrzymuje jednorazowo porcję składającą się z jednego produktu owocowego i jednego produktu warzywnego. Udział bierze 89 dzieci z oddziałów przedszkolnych i 357uczniów z klas I- III. Program realizowany jest przez Agencję Rynku Rolnego (ARR), jest inicjatywą, dzięki której szkoły mogą aktywnie wpływać na nawyki żywieniowe uczniów, a także propagować wśród dzieci zdrowy styl życia, w tym prawidłowe odżywianie.