ul. Kościelna 1, 05-240 Tłuszcz, tel. 297573002, e-mail: sp_tl_1@op.pl, Sekretariat: Pn-Pt 7:30-16:00
Home
 

OBIADY SZKOLNE!

HARMONOGRAM WPŁAT ZA OBIADY SZKOLNE W ROKU SZKOLNYM 2016/2017

UWAGA:

Przypominamy o wypełnianiu deklaracji na obiady i dostarczeniu do szkoły (intendent, sekretariat)

DEKLARACJE DO POBRANIA:  Deklaracja-obiady

Obiady wydawane będą od 07.09.2016 roku.

Wpłata za obiady dokonywana jest z góry w ostatnie trzy dni robocze miesiąca poprzedzającego miesiąc korzystania z obiadów. Wyjątek stanowią opłaty za żywienie w miesiącach: wrzesień i styczeń, które należy dokonać w pierwsze trzy dni robocze. Wpłat dokonujemy przelewem.

Tytuł przelewu: wpłata za obiady/klasa imię i nazwisko dziecka/za miesiąc…

UWAGA!! Liczy się data wpływu kwoty na konto. Od wpłat wykonanych po terminie będą naliczane odsetki.

Absencję dzieci na obiadach należy zgłaszać  najpóźniej do godz. 8.00 w pierwszym dniu nieobecności pod numerem telefonu 29 757 30 02 lub osobiście u Intendentki szkolnej.

Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc. Nie będą odliczane nieobecności  niezgłoszone lub zgłoszone po terminie.

W przypadku rezygnacji z obiadów, fakt ten należy zgłosić pisemnie u Intendentki szkolnej do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z obiadów.

Zasada wyliczania kwoty wpłaty za obiady:

Ilość dni w miesiącu z których dziecko będzie korzystać z obiadów   x  2 zł

(np.: 18 dni (wrzesień) x 2 zł = 36 zł)

(np.: 19 dni (październik) x 2 zł = 38 zł)

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt e-mail : szkola.zywienie@wp.pl

Produkty nietolerancji – informacje ogólne i ich oznaczenia

image001

   Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

                                                                          JADŁOSPIS

ŚRODA  07.09.2016 r.

  • Zupa ogórkowa gotowana na wywarze z żeberek

z ziemniaczkami i koperkiem ( 300ml) – 160 kcal

  • Chleb żytni  (70g 2 kromki) – 149 kcal
  • Gruszka  (150g) – 81 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  390 kcal

Zawiera alergeny:  seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko

 

CZWARTEK  08.09.2016 r.

  • Makaron spaghetti z sosem bolońskim posypany serem żółtym – (270g) – 450 kcal
  • Herbatka miętowa – (200ml)- 50 kcal
  • Jabłko – (150g)- 78 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  578 kcal

Zawiera alergeny:  seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko

 

PIĄTEK  09.09.2016 r.

  • Panierowany filet rybny miruna w ziołach – (100g) – 171 kcal
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – (200g) – 141 kcal
  • Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka – (100g) – 67 kcal
  • Kompot owocowy – (200ml) – 92 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  471 kcal

Zawiera alergeny:  ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

         PONIEDZIAŁEK  12.09.2016 r.

  • Krupnik jęczmienny z ziemniaczkami i natką pietruszki  (300ml)- 276 kcal
  • Chleb żytni  (70g -2 kromki)- 149 kcal
  • Banan  (150g) – 143 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  568 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

         WTOREK 13.09.2016 r.

  • Filet z kurczaka w panierce z sezamem  100g – 268 kcal
  • Ryż gotowany  (200g) – 196 kcal
  • Gotowany bukiet warzyw (marchew, brokuły, kalafior)  (100g)-  49 kcal
  • Kompot owocowy  (200ml) – 92 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  605 kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

         ŚRODA 14.09.2016 r.

  • Gulasz wieprzowy z warzywami i ziołami  (150g) – 275 kcal
  • Kasza gryczana gotowana  (150g) – 145 kcal
  • Surówka z selera, jabłka i marchewki  (100g) – 30 kcal
  • Mięta z cytryną  (200ml) – 65 kcal
  • Nektarynka  (150g) – 72 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  587  kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

       Czwartek 15.09.2016 r.

  • Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym z ziołami (150g) – 170 kcal
  • Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
  • Woda z syropem z czarnego bzu (200ml) – 62 kcal
  • Śliwki (150g) – 75 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  587  kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

       Piątek 16.09.2016 r.

  • Makaron świderki z serem twarogowym

polewa na bazie jogurtu naturalnego z truskawkami  (270g) – 305kcal

  • Kompot owocowy (200 ml)- 92 kcal
  • Banan (150) – 143 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi: 540 kcal

Zawiera alergeny: mleko, ziarna zbóż zawierające gluten

 

Poniedziałek 19.09.2016 r.

  • Zupa pomidorowa z dodatkiem bazylii z makaronem pełnoziarnistym posypana natka pietruszki (300ml) – 207 kcal
  • Chleb żytni (70g 2 kromki) – 149 kcal
  • Jabłko (150g)- 78 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  434  kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

        Wtorek  20.09.2016 r.

  • Kurczak w sosie słodko – kwaśnym  z warzywami i natką pietruszki (150g) – 256 kcal
  • Kaszka kuskus gotowana (150) – 200 kcal
  • Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  561  kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

       ŚRODA  21.09.2016 r.

  • Zupa barszcz biały z kiełbaską i jajkiem posypany zieloną natką pietruszki (300ml) – 324 kcal
  • Ziemniaki gotowane (200g) – 139 kcal
  • Banan (150) – 143 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  606  kcal

Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

       CZWARTEK 22.09.2016 r.

  • Pierogi z mięsem (120g- 3 szt.) – 246 kcal
  • Kompot wiśniowy (200ml) – 196 kcal
  • Gruszka (150) – 81kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  523  kcal

Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

        PIĄTEK  23.09.2016 r.

  • Smażony filet rybny (100g) – 171 kcal
  • Ziemniaki gotowane posypane  koperkiem (200g) – 141 kcal
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką (100g) –  50 kcal
  • Herbatka owocowa (200 ml) – 105 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  467  kcal

Zawiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

        PONIEDZIAŁEK  26.09.2016 r.

  • Zupa jarzynowa z ziemniaczkami i natką pietruszki (300ml)- 90kcal
  • Chleb razowy (70g 2 kromki) – 149 kcal
  • Banan (150) – 143 kcal

 

Kaloryczność obiadu wynosi:  382 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

      WTOREK 27.09.2016 r.

  • Zapiekanka makaronowa z mielonym mięsem i warzywami (270g) – 432 kcal
  • Kompot owocowy (200ml) – 92 kcal
  • Jabłko (150g) – 78 kcal

 

    Kaloryczność obiadu wynosi:  602 kcal

  Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

       ŚRODA  28.09.2016 r.

  • Pieczone udko z kurczaka w ziołach (200g -1 udko) – 422 kcal
  • Ziemniaki gotowane posypane  koperkiem (200g) – 141 kcal
  • Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą (100g) – 102 kcal
  • Mięta z cytryną (200ml) – 65 kcal

 

   Kaloryczność obiadu wynosi:  730 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

       CZWARTEK  29.09.2016 r

  • Kolorowy kociołek z mięsem drobiowym, ziemniaczkami, cukinią, papryką, cebulką i ziołowymi przyprawami (150g) – 246 kcal
  • Kompot owocowy (200 ml) – 105 kcal

             

   Kaloryczność obiadu wynosi:  351 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

       PIĄTEK  30.09.2016 r.

  • Makaron z truskawkami polany jogurtem naturalnym ( 270g) – 300 kcal
  • Kompot wiśniowy (200ml) – 196 kcal

 

   Kaloryczność obiadu wynosi:  496 kcal

Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca

 

 

Zastrzegam sobie możliwość zmian w jadłospisie

             

 

  Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

 

 

 

 

 

 

4 września 2016 Autor Kategoria: OgłoszeniaStołówkaStrefa ucznia Tagi:


Top