OBIADY SZKOLNE!
HARMONOGRAM WPŁAT ZA OBIADY SZKOLNE W ROKU SZKOLNYM 2016/2017
UWAGA:
Przypominamy o wypełnianiu deklaracji na obiady i dostarczeniu do szkoły (intendent, sekretariat)
DEKLARACJE DO POBRANIA: Deklaracja-obiady
Obiady wydawane będą od 07.09.2016 roku.
Wpłata za obiady dokonywana jest z góry w ostatnie trzy dni robocze miesiąca poprzedzającego miesiąc korzystania z obiadów. Wyjątek stanowią opłaty za żywienie w miesiącach: wrzesień i styczeń, które należy dokonać w pierwsze trzy dni robocze. Wpłat dokonujemy przelewem.
Tytuł przelewu: wpłata za obiady/klasa imię i nazwisko dziecka/za miesiąc…
UWAGA!! Liczy się data wpływu kwoty na konto. Od wpłat wykonanych po terminie będą naliczane odsetki.
Absencję dzieci na obiadach należy zgłaszać najpóźniej do godz. 8.00 w pierwszym dniu nieobecności pod numerem telefonu 29 757 30 02 lub osobiście u Intendentki szkolnej.
Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc. Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone lub zgłoszone po terminie.
W przypadku rezygnacji z obiadów, fakt ten należy zgłosić pisemnie u Intendentki szkolnej do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z obiadów.
Zasada wyliczania kwoty wpłaty za obiady:
Ilość dni w miesiącu z których dziecko będzie korzystać z obiadów x 2 zł
(np.: 18 dni (wrzesień) x 2 zł = 36 zł)
(np.: 19 dni (październik) x 2 zł = 38 zł)
W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt e-mail : szkola.zywienie@wp.pl
Produkty nietolerancji – informacje ogólne i ich oznaczenia
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
JADŁOSPIS
ŚRODA 07.09.2016 r.
- Zupa ogórkowa gotowana na wywarze z żeberek
z ziemniaczkami i koperkiem ( 300ml) – 160 kcal
- Chleb żytni (70g 2 kromki) – 149 kcal
- Gruszka (150g) – 81 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 390 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko
CZWARTEK 08.09.2016 r.
- Makaron spaghetti z sosem bolońskim posypany serem żółtym – (270g) – 450 kcal
- Herbatka miętowa – (200ml)- 50 kcal
- Jabłko – (150g)- 78 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 578 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca, mleko
PIĄTEK 09.09.2016 r.
- Panierowany filet rybny miruna w ziołach – (100g) – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane z koperkiem – (200g) – 141 kcal
- Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka – (100g) – 67 kcal
- Kompot owocowy – (200ml) – 92 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 471 kcal
Zawiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
PONIEDZIAŁEK 12.09.2016 r.
- Krupnik jęczmienny z ziemniaczkami i natką pietruszki (300ml)- 276 kcal
- Chleb żytni (70g -2 kromki)- 149 kcal
- Banan (150g) – 143 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 568 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
WTOREK 13.09.2016 r.
- Filet z kurczaka w panierce z sezamem 100g – 268 kcal
- Ryż gotowany (200g) – 196 kcal
- Gotowany bukiet warzyw (marchew, brokuły, kalafior) (100g)- 49 kcal
- Kompot owocowy (200ml) – 92 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 605 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
ŚRODA 14.09.2016 r.
- Gulasz wieprzowy z warzywami i ziołami (150g) – 275 kcal
- Kasza gryczana gotowana (150g) – 145 kcal
- Surówka z selera, jabłka i marchewki (100g) – 30 kcal
- Mięta z cytryną (200ml) – 65 kcal
- Nektarynka (150g) – 72 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 587 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Czwartek 15.09.2016 r.
- Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym z ziołami (150g) – 170 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
- Woda z syropem z czarnego bzu (200ml) – 62 kcal
- Śliwki (150g) – 75 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 587 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Piątek 16.09.2016 r.
- Makaron świderki z serem twarogowym
polewa na bazie jogurtu naturalnego z truskawkami (270g) – 305kcal
- Kompot owocowy (200 ml)- 92 kcal
- Banan (150) – 143 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 540 kcal
Zawiera alergeny: mleko, ziarna zbóż zawierające gluten
Poniedziałek 19.09.2016 r.
- Zupa pomidorowa z dodatkiem bazylii z makaronem pełnoziarnistym posypana natka pietruszki (300ml) – 207 kcal
- Chleb żytni (70g 2 kromki) – 149 kcal
- Jabłko (150g)- 78 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 434 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Wtorek 20.09.2016 r.
- Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z warzywami i natką pietruszki (150g) – 256 kcal
- Kaszka kuskus gotowana (150) – 200 kcal
- Herbata owocowa (200ml) – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 561 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
ŚRODA 21.09.2016 r.
- Zupa barszcz biały z kiełbaską i jajkiem posypany zieloną natką pietruszki (300ml) – 324 kcal
- Ziemniaki gotowane (200g) – 139 kcal
- Banan (150) – 143 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 606 kcal
Zawiera alergeny: jajka, seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
CZWARTEK 22.09.2016 r.
- Pierogi z mięsem (120g- 3 szt.) – 246 kcal
- Kompot wiśniowy (200ml) – 196 kcal
- Gruszka (150) – 81kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 523 kcal
Zawiera alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
PIĄTEK 23.09.2016 r.
- Smażony filet rybny (100g) – 171 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką (100g) – 50 kcal
- Herbatka owocowa (200 ml) – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 467 kcal
Zawiera alergeny: ryba, jajka, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
PONIEDZIAŁEK 26.09.2016 r.
- Zupa jarzynowa z ziemniaczkami i natką pietruszki (300ml)- 90kcal
- Chleb razowy (70g 2 kromki) – 149 kcal
- Banan (150) – 143 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 382 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
WTOREK 27.09.2016 r.
- Zapiekanka makaronowa z mielonym mięsem i warzywami (270g) – 432 kcal
- Kompot owocowy (200ml) – 92 kcal
- Jabłko (150g) – 78 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 602 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
ŚRODA 28.09.2016 r.
- Pieczone udko z kurczaka w ziołach (200g -1 udko) – 422 kcal
- Ziemniaki gotowane posypane koperkiem (200g) – 141 kcal
- Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą (100g) – 102 kcal
- Mięta z cytryną (200ml) – 65 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 730 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
CZWARTEK 29.09.2016 r
- Kolorowy kociołek z mięsem drobiowym, ziemniaczkami, cukinią, papryką, cebulką i ziołowymi przyprawami (150g) – 246 kcal
- Kompot owocowy (200 ml) – 105 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 351 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
PIĄTEK 30.09.2016 r.
- Makaron z truskawkami polany jogurtem naturalnym ( 270g) – 300 kcal
- Kompot wiśniowy (200ml) – 196 kcal
Kaloryczność obiadu wynosi: 496 kcal
Zawiera alergeny: seler, ziarna zbóż zawierające gluten, sezam, gorczyca
Zastrzegam sobie możliwość zmian w jadłospisie
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.