Jadłospis 15.09.2025-19.09.2025r.
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025r.
- Zupa jarzynowa z ziemniakami
- Chleb żytni
- Mus owocowy
WTOREK 16.09.2025r.
- Makaron z mięsem mielonym i szpinakiem
- Ciastka zbożowe z kakao
- Woda niegazowana 500ml – 1szt
ŚRODA 17.06.2025r.
- Kotlet mielony
- Ziemniaki gotowane
- Mizeria z jogurtem
- Sok jabłkowy 200ml – 1szt
CZWARTEK 18.06.2025r.
- Gulasz z indykiem, papryką, pieczarkami, marchewką
- Kasza pęczak gotowana
- Ogórek kiszony
- Woda niegazowana 500ml – 1szt
PIĄTEK 19.09.2025r.
- Ryba smażona w panierce
- Ryż parboiled z warzywami
- Sok pomarańczowy
*wyżej wymienione dania mogą
zawierać alergeny takie jak : zboża
zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja,
ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z
laktozą)
orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie,
pistacje, makadamia),seler, gorczyca, grzyby
,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis
został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne
zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych
stołówki szkolnej.