Jadłospis 04.03.2024-08.03.2024r.
- Zupa pomidorowa z ryżem
- Jabłko
WTOREK 05.03.2024r.
- Makaron z indykiem, suszonymi pomidorami i serkiem mascarpone
- Woda niegazowana 500ml
ŚRODA 06.03.2024r.
- Karkówka w sosie śmietanowo – pieczarkowym
- Kluski śląskie
- Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
- Herbata miętowa z miodem i cytryną
CZWARTEK 07.03.2024r.
- Makaron z mięsem mielonym i szpinakiem
- Woda niegazowana 500ml
PĄTEK 08.03.2024r.
- Ryba smażona w panierce
- Ziemniaki gotowane
- Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem
- Sok jabłkowy 200ml
*wyżej wymienione dania mogą
zawierać alergeny takie jak : zboża
zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja,
ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z
laktozą)
orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie,
pistacje, makadamia),seler, gorczyca, grzyby
,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis
został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne
zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych
stołówki szkolnej.