Savoir – vivre – jak prawidłowo nakryć stół?
Poprawne nakrycie stołu wymaga przygotowania kilku elementów, bez których trudno byłoby osiągnąć efekt elegancji. Wyjątkowo istotny jest obrus – powinien on pasować do serwisu oraz zwisać co najmniej 20 cm poniżej krawędzi stołu.
Kolejnym niezbędnym elementem są serwetki – papierowe sprawdzą się świetnie na co dzień, jednak na bardziej wystawne przyjęcia lub spotkania przygotuj adamaszkowe albo lniane. Serwetki papierowe możesz estetycznie zwinąć w rulon, złożyć w trójkąt, choinkę, gwiazdę albo wachlarz.
Chcesz mamie pomóc dekorować stół na święta? Przyjdź do biblioteki 19 i 20 grudnia podczas długich przerw. Przynieś ze sobą kilka serwetek świątecznych, a poznasz wiele sposobów ich składania. Goście będą z ciebie dumni.
Bibliotekarki