Jadłospis 19.09.2022r.-23.09.2022r.
PONIEDZIAŁEK 19.09.2022r.
- Zupa pomidorowa na z makaronem 300ml
- Chleb żytni 70g
- Jabłko
WTOREK 20.09.2022r.
- Ryż gotowany 150g
- Pieczone bioderko z kurczaka 100g
- Marchewka z groszkiem 70g
ŚRODA 21.09.2022r.
- Panierowany kotlet z piersi kurczaka 90g
- Ziemniaki gotowane 150g
- Surówka z białej kapusty z koperkiem 70g
CZWARTEK 22.09.2022r.
- Makaron penne ze szpinakiem i mięsem mielonym 350g
PIĄTEK 23.09.2022r.
- Ryba miruna w panierce 90g
- Ziemniaki gotowane 150g
- Surówka z kapusty kiszonej, z jabłkiem, porem i marchewką 70g
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak
: zboża zawierające gluten
(pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne
(arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie,
pistacje, makadamia),seler, gorczyca
,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis
został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.
Ewentualne
zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych
stołówki szkolnej.