Jadłospis 03.06.2019r. – 07.06.2019r.
Jadłospis 03.06.2019r. – 07.06.2019r.
PONIEDZIAŁEK 03.06.2019r.
Rosół z kury z makaronem i natką pietruszki 300ml
Nektarynka
Baton zbożowy kakaowy Sante 25g
WTOREK 04.06.2019r.
Schab pieczony w sosie własnym 110g
Kasza pęczak 150g
Surówka z marchewki i pora 50g
Sok pomarańczowy 100% 300ml
ŚRODA 05.06.2019r.
Pierś z indyka w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i kukurydzą 160g Ryż gotowany 150g
Kompot owocowy 200ml
Ciasteczka owsiane 33g
Gruszka
CZWARTEK 06.06.2019r.
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mięsem mielonym 350g
Jabłko 180g
Herbata czarna z cytryną 200ml
PIĄTEK 07.06.2019r.
Ryba miruna w panierce 100g
Ziemniaki gotowane 150g
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 60g
Woda niegazowana 0,5l
*wyżej wymienione dania mogą zawierać alergeny takie jak : zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut), jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe),soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia),seler, gorczyca ,nasiona sezamu, łubin, Mięczaki, skorupiaki, dwutlenek siarki i siarczyny
Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Ewentualne zmiany jadłospisu mogą nastąpić z powodów technicznych lub organizacyjnych stołówki szkolnej.